Meedoen

Fietsen om met deze tocht het verschil in de levens van duizenden kinderen met de ziekte van Duchenne te maken.

Een must voor iedere biker

Duchenne Heroes is in elf jaar uitgegroeid tot een begrip onder de meerdaagse mountainbiketochten. Het is een indringende MTB-tocht die je als biker tenminste één keer in je leven moet voelen! In je hart en in je spieren. Schrijf je hier in als fietser.

Zeven dagen biken als MTBer of Gravelrider

De 15de editie gaat van start! Je zit zeven dagen op je bike en legt dagelijks zo’n 70 óf 100 kilometer af, op de mtb of je gravelbike. Welke afstand je fietst, kies je bij inschrijving. Samen met de andere bikers rijd je door België, Duitsland, Luxemburg en Nederland. Na 7 (of 3 als 3days Hero) dagen kom je als peloton over de finish. Daar wacht jou een heldenonthaal: het park staat vol bezoekers, waaronder veel Duchenne-gezinnen.

Verwoestende spierziekte

Elke biker haalt minstens 2500 euro aan sponsorgeld op voor de kinderen met Duchenne, een dodelijke spierziekte: door een genfout breken de spieren van deze kinderen langzaam af.

Levensreddend medicijn

De Heroes vóór jou hebben samen al ruim zeven miljoen euro opgehaald. Er is nu eindelijk zicht op een medicijn. Maar het blijft een race tegen de klok: er moet nog heel veel werk gebeuren tot er een goedwerkend geneesmiddel beschikbaar is voor alle patiënten.

Meedoen als vrijwilliger

Fietsen niets voor jouw maar wil je toch een bijdrage leveren aan dit evenement?

Ga mee als vrijwilliger en verricht fantastisch werk. Jouw heldendaad voor kinderen met de ziekte van Duchenne.

Je volgt de fietsers van Duitsland naar Nederland en biedt de ondersteuning die zij nodig hebben. Samen met andere vrijwilligers moedig je ze aan, help je opbouwen en zorg je voor de dagelijkse maaltijden. Voorafgaand aan Duchenne Heroes word je (in overleg!) in een van de vrijwilligersteams ingedeeld. Geef bij inschrijving gerust je voorkeuren aan!

De verschillende werkzaamheden: